Nyheter

Solcellsinstallationer för SEB på tre centrala fastigheter

October 3, 2024
Ett nytt solcellsprojekt har påbörjats på uppdrag av Novier, fastighetsförvaltare åt SEB. Projektet, som omfattar en effekt om totalt 209 kWp, är i skrivande stund i full gång – men redan nu är det klart för fler samarbeten.

I det 209 kWp stora solcellsprojektet har Novier spelat en avgörande roll som fastighetsförvaltare och rådgivare åt SEB. Genom att noggrant analysera fastigheternas potential och marknadsförutsättningar, möjliggjorde Novier en investering som ligger i linje med SEBs långsiktiga mål om hållbar utveckling.

Projektet omfattar installation av solcellsanläggningar på tre fastigheter där fastigheterna är belägna i centrala Stockholm och Göteborg.

Installationen i Göteborg påbörjades den 30 september, och etablering i Stockholm förväntas ske inom kort. En kontinuerlig och öppen dialog med kunden har varit en central del av samarbetet, vilket har bidragit till att säkerställa att projektet fortlöper enligt plan.

Det har även bekräftats att samarbetet kommer att utvidgas, och fler solcells installationer på ytterligare fastigheter är planerade inom den närmaste tiden.

– Det är väldigt roligt att få förnyat förtroende från Novier som värdesätter kvalitativa produkter med säkerheten i fokus. Dialogen och samarbetet med Oscar på Novier har varit väldigt smidig med samsyn längst vägen. Ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med samma engagemang och kvalitet som tidigare, säger Alexander Backström, Account Advisor på SBP.

En av de specifika utmaningarna för detta projekt har varit fastigheternas centrala lägen i Stockholm och Göteborg, vilket kräver extra hänsyn under projekterings- och etableringsfaserna. Anpassningar har gjorts för att möta stadens förutsättningar, något som projektteamet på SBP framhåller som en viktig del av planeringsarbetet.

– Stadens unika förutsättningar har gett oss möjlighet att tänka innovativt och anpassa vår projektering på ett sätt som optimerar både processen och resultatet, vilket har gjort etableringen till en spännande utmaning, säger Mobin Jafari, projektledare på SBP.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter