Nyheter

Solenergiprojekt i Sollentuna - Grön energi till hållbar samhällsaktör

August 29, 2024
Foto: SBP
Foto: SBP
I Sollentuna pågår just nu ett solenergiprojekt där en anläggning installeras på taket av Ragn-Sells huvudkontor på Väderholmens Gård. Projektet är ett självklart led i samhällsaktörens hållbara riktlinjer.

Installation av en solenergianläggning på huvudkontoret är ett logiskt och framåtblickande steg för ett företag som redan är ledande inom hållbarhet.

— Det är en betydande mängd energi som kommer att bidra till att minska koldioxidutsläppen och sänka driftkostnaderna för Ragn-Sells, säger Milos Dinic, projektledare på SBP.

Installationen av anläggningen genomfördes inom planerad tidsram, något som blev möjligt tack vare en välorganiserad arbetsprocess.

— Nyckeln till att detta projekt har gått så smidigt är en engagerad och driven kund, tillsammans med ett kompetent installations team som arbetade effektivt och säkert, förklarar Milos Dinic.

"Det gick snabbt och smidigt"

Ett unikt inslag i projektet är att fastigheten omfattas av kulturmiljöplanen i Sollentuna kommun. Det har därför krävt ett nära samarbete med kommunen för att möta de riktlinjer och krav som ställs.

— Detta innebär att vi har behövt vara extra noggranna med våra materialval och säkerställa att installationen smälter in i den befintliga miljön, säger Milos Dinic.

Hela installationsprocessen underlättades tack vare en stark kommunikation parterna emellan.

– Vi är nöjda med SBP som leverantör. Det gick snabbt, smidigt och kändes enkelt tack vare bra regelbunden återkoppling, säger Stefan Lindblom, Fastighets ansvarig på Ragn-Sells.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter