Nyheter

SBP får förnyat förtroende av Stena Fastigheter - slutför projekt med energilager

September 27, 2024
Foto: SBP
Foto: SBP
Stena Fastigheter och SBP har nu installerat en enhet energilagring i Ängby Park, ett bostadsområde beläget i Bromma, norr om Stockholm.

Stena Fastigheter erbjuder energisnåla lägenheter i Ängby Park, ett grönt och trivsamt område i Stockholm med fokus på hållbarhet och modern arkitektur. Därför är grön energi en del av bolagets gedigna arbete inom hållbara fastigheter.

Projektet har inneburit specialanpassade lösningar för att tillgodose kundens specifika behov, inklusive skapandet av ett specialbyggt rum för att säkerställa brandsäkerhet och optimala driftsförhållanden.

– Teamet konstruerade en förstärkt brandcell med anpassad ventilation för att maximera säkerheten. Genom att vidta dessa åtgärder levererar SBP en pålitlig och trygg lösning, vilket säkerställer att byggnaden uppfyller en hög säkerhetsstandard för kunden, säger Saeed Najafi, projektledare på SBP.

Det handlar om ett batterilager som är framtaget av SBP själva. Detta för att säkerställa att specifikationer kring hög brandsäkerhet och systemprestanda ligger i paritet med bolagets vision om framtidssäkrade gröna energianläggningar och en högkvalitativ helhetsleverans i alla led av projektet.

Långvarigt samarbete

Stena Fastigheter är nöjda med projektet och lyfter fram det långvariga samarbetet med SBP.

– Vi på Stena Fastigheter är mycket nöjda med att ha slutfört energilagringsprojektet i Ängby Park tillsammans med SBP. Det känns både tryggt och tillfredsställande att arbeta med en leverantör vi haft ett långvarigt och välfungerande samarbete med, säger Marcus Bromer, Energi controller på Stena Fastigheter.

Stena Fastigheter och SBP har under åren haft ett gediget samarbete med kring både solenergi och energilagring. Det här projektet är det fjärde på energilagringssidan och även den enskilt största enheten hittills.

 – Energilagring är en central del i vår satsning på egenproducerad el och en viktig pusselbit i att nå vårt klimatmål om att halvera vårt klimatavtryck till 2030. Genom     att lagra solel, stödja elbilsladdning och kapa effekttoppar kan vi framtidssäkra våra fastigheter och verksamheter, samtidigt som vi gör dem mer självförsörjande i en tid av volatila elpriser och ökande elektrifiering.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter